Vacature: auditoren voor bibliotheekwerk, cultuur en taal

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) in oprichting (nu nog Stichting Certificering Openbare Bibliotheken geheten) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten ten behoeve van geletterdheid. De audits dragen bij aan de kwaliteit van de getoetste partijen en op die manier aan hun dienstverlening.

In samenspraak met haar opdrachtgevers heeft CBCT recent een nieuw, transparant en objectief systeem van kwaliteitstoetsing ingericht. Daarmee krijgen de geauditeerde partijen inzicht in hun functioneren en in hun toekomstbestendigheid en kunnen ze aan hun financiers verantwoording afleggen. Daarnaast deelt CBCT opgedane generieke kennis en informatie met de sector, binnen de grenzen van de beroepsnormen die gelden voor een certificerende organisatie.

Onze auditoren (experts en peers)

Onze auditoren voeren op contractbasis in opdracht van CBCT door het hele land audits uit. Wij zoeken auditoren die met de juiste combinatie van kennis, persoonlijke vaardigheden en ervaring in staat zijn organisaties op hun kwaliteit en toekomstbestendigheid te toetsen. Door heldere en bruikbare bevindingen van de audits kunnen geauditeerde organisaties werken aan hun verdere (organisatie)ontwikkeling. Voor onze auditoren zijn kwaliteit, onafhankelijkheid en integriteit de kernwaarden.

Wat vragen wij?

Wij zoeken, ongeacht of u zzp’er, freelancer of werknemer bent – zowel in de rol van expert als van peer – academici met uitstekende persoonlijke competenties en een brede kennis van en ervaring met ons werkterrein.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Op certificeringsorganisatie.nl vindt u het complete profiel met nadere informatie over het certificeringskader, de selectieprocedure en de belangrijkste contractuele voorwaarden. Voor meer informatie kunt u ook tijdens kantooruren contact opnemen met Willem Camphuis, directeur SCOB/CBCT i.o., telefoonnummer 06-12253587.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.